Šumski med 3kg

3,900rsd

Šumski med je poreklom iz šumovitih, četinarskih predela Kopaonika i Kosmaja. Ovaj med se odlikuje tamnijom bojom, specifičnim mirisom i oporim ukusom.

Na zalihama

Šifra proizvoda: ŠM-3KG Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Šumski med

Šumski med razlikuje se od ostalih medova po svom specifičnom hemijskom sastavu – sadrži mnogo više mineralnih materija. Potiče od medne rose ili od medljike. U oba slučaja pčele ga rado sakupljaju sa listova i grančica različitog listopadnog i zimzelenog drveća.

Lekovite osobine

Šumski med, zahvaljujući većem sadržaju mineralnih materija, podiže nivo hemoglobina u krvi, povećava snagu srca i izdržljivost krvnih sudova. Zbog svojih lekovitih osobina, ovaj med preporučuje se i posle teških operacija, a trudnicama tokom cele trudnoće. Šumski med ima i protiv upalna svojstva, pa pomaže i kod bolesti organa za mokrenje.

Preporučena upotreba

Šumski med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

Način čuvanja

Šumski med se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Napomena

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 40ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

Dodatne informacije

Težina 3 kg

Možda će vam se svideti …

Prijavite se na novosti i akcije
Pratite nas
WhatsApp Poruči brzo i lako!