Livadski med 3kg

3,900rsd

Livadski med potiče od raznih cvetnih vrsta biljaka koje su sastavni deo homoljskih planinskih livada. U zavisnosti od kojih biljaka med potiče, boja, ukus i miris mogu varirati.

Na zalihama

Šifra proizvoda: LM-3KG Kategorije: , Oznake: , ,

Opis

Livadski med

Boja mu je od svetložute i crvenkaste do tamnijih nijansi. Ukus zavisi od biljne vrste koja u sastavu meda dominira i može biti prijatno sladak, ali i pomalo gorak. Livadski med sadrži enzime, minerale, organske kiseline, vitamine i ostale vredne sastojke.

Lekovite osobine

Zbog svog raznovrsnog i bogatog sastava, livadski med se od davnina koristi u narodnoj medicini kao pomoćno lekovito sredstvo. Zvanična medicina je kasnije to isto priznala i potvrdila da ovakav med blagotvorno deluje u lečenju stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova. Livadski med povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Preporučena upotreba

Livadski med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a još bolje u jabukovom sirćetu.

Način čuvanja

Livadski med se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Napomena

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 40ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

Dodatne informacije

Težina 3 kg

Možda će vam se svideti …

Prijavite se na novosti i akcije
Pratite nas
WhatsApp Poruči brzo i lako!